Odpowiedź :
Odpowiedź:
ja mogę wytłumaczyć
Szczegółowe wyjaśnienie:
tylko nie wiem czy tu mam napisać?
- (x+4)= 3(x-4) najpierw opuszczasz nawiasy -x-4=3x-12 teraz usuwasz liczby po prawej stronie czyli to -4 rysujesz strzałkę w dół i dodajesz +4(jak chcesz usunąć liczbę dodatnią to wtedy odejmujesz ją) zostanie Ci -x= 3x-8 teraz trzeba pozbyć się 3x( po lewej stronie )czyli rysujesz strzałkę w dół i odejmujesz (-3x) zostanie Ci -4x= -8 i tutaj musisz podzielić przez liczbę stojąca przy x czyli -4 i masz x= 2